Hvad er minimalisme

I billedkunst, musik og andre medier er minimalisme en kunstbevægelse, der begyndte i efterkrigstiden i vestkunst, stærkest med amerikanske billedkunst i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne.

Fremtrædende kunstnere forbundet med minimalisme omfatter Donald Judd, John McCracken, Agnes Martin, Dan Flavin, Robert Morris, Anne Truitt og Frank Stella. [1] [2] Det stammer fra modernismens reduktivitet og tolkes ofte som en reaktion mod abstrakt expressionisme og en bro til postminimal kunstpraksis.

Minimalisme i musik har ofte gentagelse og gradvis variation, såsom værkerne af La Monte Young, Terry Riley, Steve Reich, Philip Glass, Julius Eastman og John Adams. Begrebet minimalistisk refererer ofte til alt, hvad der er ledigt eller fjernet til dets væsentlige. Det er derfor blevet brugt til at beskrive spiller og romaner af Samuel Beckett, Robert Bressons film, Raymond Carvers historier og Colin Chapmans bildesign.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *